Ditt val för en skräpfri tillvaro! Boka idag

skräpbilen logo

Ring oss

}

7:00 - 18:00

Öppetider:  Mån – Fre

Vanliga avfallsfrågor

Hitta svar på våra vanliga avfallsfrågor här

Vanliga avfallsfrågor – FAQ

Här samlar vi några vanliga frågor om avfall och återvinning som vi brukar få. Vissa frågor och svar är exklusiva för våra medlemmar, och du behöver vara inloggad för att få tillgång till dem.

Sidan håller på att utvecklas, och fler frågor och svar kommer att läggas till successivt. Om du inte hittar svaret på din fråga, är du välkommen att kontakta oss på info@skrapbilen.se eller den ansvarige rådgivaren för ärendet. Du hittar alla kontaktuppgifter här.”

Återvinningssymbol för hållbar avfallshantering

Frågor & svar

När kan jag anlita Skräpbilen?

När helst du behöver hjälp med att få ditt skräp bortforslat kan vi stå till tjänst. Kanske har du gjort en rejäl utrensning hemma, kanske har du trädgårdsavfall eller avfall från en renovering. Oavsett om det är möbler, vitvaror eller grovsopor samt trädgårdsavfall tar vi hand om ditt skräp åt dig för att sedan återvinna det.

Kan man anlita er för att forsla bort skräp efter en flytt?

Ja absolut! Eftersom vårt andra etablerade företag hjälper till med flyttning så såg vi hur stort behovet var av att få bort skräp i samband med flytten. Det är just det Skräpbilen hjälper till med. Behöver du hjälp med flytten i samma veva kan du kontakta oss på kvalitetsflytt.se.

Måste skräpet sorteras innan Skräpbilen kommer?

Vi uppskattar självklart om det är sorterat. men nej, vi tar även hand om sortering så att skräpet hamnar på rätt plats efter bortforsling. Sorteringen ingår i offerten du får av oss.

Slänger ni även saker som är i gott skick?

Nej, om ni har möbler och prylar som kan återanvändas kommer vi skänka det till second hand-butiker och välgörenhetsorganisationer så någon annan kan få nytta av dem.

Vilka områden arbetar vi i?

Vi har vår bas i Borås men erbjuder våra tjänster i större delen av Västsverige och Skåne. Våra kontor ligger även i Varberg, Göteborg, Landskrona och Malmö. Du kan också kontakta oss om din stad inte finns med på listan. Då försöker vi finna en lösning.

Vilka tjänster erbjuder ni?

Vi hjälper dig med garage- och förrådstömning, tömning av vindsförråd, att transportera bort gamla möbler och vitvaror, att forsla bort olika typ av skräp och bråte, att tömma din trädgård och rensa den på trädgårdsavfall samt att tömma dödsbon. Kort sagt kan du be om hjälp oavsett om det handlar om att tömma, sortera, packa eller forsla bort saker för att avlasta dig under ett visst moment.

Kan både privatpersoner och företag anlita er?

Ja, vi vänder oss till olika typer av kunder såsom privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Vi kan även erbjuda skräphämtning av till exempel grovsopor på regelbunden basis hos brf:er. Hör med oss vad ni behöver så erbjuder vi en bra lösning för just dig!

Vart tar skräpet vägen?

Miljötänket är viktigt för oss! Därför ser vi till att ditt skräp eller bråte hamnar på rätt plats ur miljöperspektiv. Vi sorterar ditt skräp och forslar bort det till återvinningsstationer och återvinningscentralen så att det sedan kan återvinnas. Låt oss ta hand om allt så ditt skräp hamnar i rätta händer!

Vad kostar det att få skräpet bortforslat?

Om du vill ha ett exakt pris för en tjänst så kan du be om en gratis offert. RUT-avdrag gäller för privatpersoner, dock inte för dödsbon. Vi tar en startavgift och en återvinningsavgift för privatpersoner och företag. För bortforsling av trädgårdsavfall tar vi betalt för 2, 4, 6 eller 8 timmar. För mer information, se Priser.

OBS! Hittar ni inte svaret på er fråga är du välkommen att kontakta oss här: Support